Lokalna akcijska grupa LAG 5

Održana manifestacija „ Naše domaće,sada i ubuduće “ u Dubrovniku

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Dubrovnik u petak, 20. travnja 2018. godine gdje je održana jedanaesta u nizu manifestacija “Naše domaće, sada i ubuduće” koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Na manifestaciji su sudjelovali i članovi Lag-a 5:

1. PZ Putnikovići

2. Sanja Protić

3. Opg Antunović

4. Opg Ivo Cibilić

Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon kojih je održan i Radni ručak s ministrom na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU.

„U ovoj županiji turizam i poljoprivreda definitivno idu zajedno i to se vidi. Svi hoteli morali bi imati lokalne proizvode u svojoj ponudi. Većina to i radi, a oni koji ne rade tako u konačnici rade na svoju štetu. Ovdje se proizvodi vrhunska hrana koju prate vrhunska i svjetski priznata vina. Jače povezivanje proizvođača i hotelijera svakako mora biti prioritet. Mi i ove godine obilazimo sve županije i promoviramo naše domaće proizvođače i naše zaštićene proizvode. Cilj nam je pokazati, prije svega potrošačima, a onda i turističkim djelatnicima, da nema kvalitetnije i bolje hrane od one koja je lokalno uzgojena. Travanj je mjesec hrvatskih autohtonih proizvoda i mjesec podizanja svijesti o važnosti očuvanja naše tradicije i naših specijaliteta.“

– izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku.

Logo I