Energetska akademija "Čista energija za EU otoke" u Korčuli

Energetska akademija “Čista energija za EU otoke”, s naglaskom na održivi razvoj hrvatskih otoka, održat će se u četvrtak i petak, 21. i 22. listopada 2021. godine u Korčuli, u organizaciji Pokreta Otoka i Tajništva za čistu energiju EU otoka.

Sudionici akademije će na dvodnevnom događanju koje će se odvijati u Centru za kulturu Korčula s početkom od 9:30 sati, dobiti priliku saznati više o mogućnostima i prednostima korištenja obnovljivih izvora energije, te načinima financiranja projekata.

Prvi dan će omogućiti upoznavanje s drugom fazom Tajništva za čistu energiju EU otoka, te će polaznici dobiti informacije o nacionalnom planu za energiju i klimatske promjene, Fondu za oporavak i novom zakonodavstvu na tržištu energije. Također će dobiti priliku upoznati se s različitim dionicima u tranziciji prema čistoj energiji, te za razgovor o mogućnostima unapređenja energetske tranzicije otoka.

Drugog dana događanja otočani će moći saznati više o tranzicijskim programima i strategijama koje se provode na otocima Cresu, Lošinju i Korčuli. Raspravljat će se o financijskim alatima i mehanizmima, kao i o uključivanju građana u energetsku tranziciju. Također će se održati okrugli stol o utjecaju energetske tranzicije na druge gospodarske sektore poput turizma, gospodarenja otpadom i ruralnog razvoja.

Događaj će se održati na hrvatskom jeziku bez prijevoda, u skladu s propisanim COVID mjerama koje uključuju ograničenje broja sudionika uz obavezan popis sudionika s njihovim osobnim podacima.

Također će se događaj moći pratiti uživo putem Facebook stranice Pokreta otoka.

Prijave za sudjelovanje na Energetskoj akademiji u Korčuli 21. i 22. listopada 2021. godine → na ovoj poveznici.

Detaljan program Energentske akademije u Korčuli dostupan je u privitku.