Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2022.

Objavljen je Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2022. godine, s rokom do 15. veljače 2022.

Provedbom Programa razvoja otoka pruža se podrška infrastrukturnim projektima, odnosno malim kapitalnim projektima, na području otoka koji ne udovoljavaju uvjetima i/ili nemaju mogućnost financiranja iz drugih izvora, programa ili EU fondova, a odnose se na izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju komunalne, društvene, javne, poduzetničke i/ili turističke infrastrukture te na građevine iz područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Program je lokalnog karaktera i ima za cilj lokalnoj zajednici na otocima pomoći u realizaciji prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata.

 Prihvatljivi prijavitelji su:
- jedinice lokalne samouprave na otocima i poluotoku Pelješcu;
- jedinice lokalne samouprave na kopnu koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju jedan ili više otoka;
- jedinice regionalne (područne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju prije navedene jedinice lokalne samouprave s time da lokacija provedbe projekta mora biti isključivo na naseljenim otocima ili poluotoku Pelješcu.

Prijavitelji mogu podnijeti prijave za samo jedan projekt, a iznos financiranja od strane Ministarstva može iznositi najviše 600.000 kuna odnosno najmanje 100.000 kuna.

Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoj otoka u 2022. otvoren je do 15. veljače 2022. te se u tom razdoblju mogu podnositi prijave na Poziv.

Dokumentacija za prijavu dostupna je na ovoj poveznici.