Lokalna akcijska grupa LAG 5

Poziv na tribinu i okrugli stol na temu kulturne politike i poduzetništva u kulturi na otoku Korčuli

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ u suradnji s udrugom Novi otok najavljuje tribinu i okrugli stol na temu kulturne politike i poduzetništva u kulturi na otoku Korčuli 5. i 6. ožujka 2020., u sklopu projekta „Uči dalje!“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, namijenjenog osposobljavanju mladih nezaposlenih osoba s otoka Korčule.

Tribina „Kulturna politika Korčule“ održat će se u četvrtak 5. ožujka 2020. s početkom od 12 sati u vijećnici Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1.

Okrugli stol „Zagovaračka kulturna politika“ održat će se u petak 6. ožujka 2020. s početkom od 12 sati u vijećnici Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1.

Pozivamo zainteresiranu javnost da sudjeluje na tribini o kulturnoj politici otoka Korčule, zajedno s lokalnim dionicima koji djeluju na području kulture - predstavnicima kulturnih i javnih ustanova i organizacija, donositeljima odluka, lokalnim kulturnim udrugama, poduzetnicima i umjetnicima, te polaznicima edukativnih radionica "Poduzetništvo u kulturi" koje se odvijaju 2. i 3. ožujka u sklopu projekta „Uči dalje!“. Na tribini će se analizirati stanje kulturne politike otoka Korčule te predložiti aktivnosti s ciljem njenog unaprjeđenja. Vodit će je kazališna redateljica i producentica Nora Krstulović, istaknuta stručnjakinja i poznavateljica kulturnih politika, osnivačica i glavna urednica portala Teatar.hr, angažirana analitičarka kulturnih i društvenih aktualnosti.

Okrugli stol na temu zagovaračke kulturne politike koji se održava dan kasnije, također pod vodstvom Nore Krstulović, ima za cilj ponuditi prijedlog konkretnih aktivnosti za razvoj kulturne politike i poduzetništva u kulturi na otoku Korčuli. Namijenjen je prvenstveno dionicima s otoka koji rade u kulturi ili su s njom u neizravnom doticaju, a njegovi zaključci i prijedlozi bit će svojevrsna uputa polaznicima edukacija u kojem smjeru razvijati nove ideje i poduzetničke inicijative s kojima bi se u konačnici obogatila kulturna ponuda i otok postao više prepoznatljiv kao otok kulture.

Projektom „Uči dalje!“ udruga Novi otok u suradnji s partnerima LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku, razvija model osposobljavanja nezaposlenih mladih osoba otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi, čime se olakšava njihovo zapošljavanje i educira ih se za samozapošljavanje. Projekt je potaknut analizom nacrta Strategije razvoja turizma otoka Korčule, prema kojoj iako je otok bogate kulturne povijesti, najlošije su ocijenjeni elementi kulturne ponude i novih kulturnih proizvoda. Educiranjem mladih osoba za poduzetništvo u kulturi odgovara se na problem nezaposlenosti i socijalne uključenosti mladih otočana, na prepoznatu potrebu za osmišljavanjem i provedbom novih ponuda u kulturi – kao mogući primjer dobre prakse i za ostale otočne lokalne zajednice.

 amblem esf

Logo I