Lokalna akcijska grupa LAG 5

HTZ otvorila prijave za godišnje nagrade

Hrvatska turistička zajednica svake godine organizira dodjelu Hrvatske turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo.

 

Uz Hrvatsku turističku nagradu, dodjeljuje se i nagrada ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA, DJELATNIK GODINE. Cilj ove nagrade je razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge što direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju te širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma.

Hrvatska turistička zajednica od ove godine uvela je novi koncept i kategorije u sklopu nagrade „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“.Do sad se ova nagrada dodjeljivala u 26 kategorija, a od ove se godine dodjeljuje u ukupno 14 kvalitetno i sveobuhvatno definiranih kategorija:

  1. agencijski djelatnik,
  2. turistički animator,
  3. turistički vodič,
  4. djelatnik u hotelskom objektu ili kampu,
  5. djelatnik u ugostiteljskom objektu (kuhar, konobar, slastičar, sommelier, itd.),
  6. privatni iznajmljivač,
  7. domaćin turističkog seljačkog domaćinstva,
  8. policajac,
  9. djelatnik u pomorskom prijevozu,
  10. djelatnik u zračnom prijevozu,
  11. djelatnik u cestovnom prijevozu,
  12. prodavač,
  13. djelatnik na uređenju i održavanju okoliša te
  14. vatrogasac

Kandidature za izbor djelatnika godine mogu podnijeti:

  • turističke zajednice isključivo putem turističke zajednice županije,
  • strukovne udruge,
  • tvrtke,
  • jedinice lokalne samouprave,
  • Ministarstva

Svaki subjekt može kandidirati isključivo jednog kandidata za svaku kategoriju s ukupnog područja djelatnosti za koji je nadležna uz uvjet da je kandidat radno aktivan (za „Djelatnika godine“).

Krajnji rok podnošenja kandidatura do 27. srpnja 2018. godine. Prijavu možete izvršiti OVDJE

GODIŠNJA NAGRADA „ANTON ŠTIFANIĆ“ I NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to kao Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i kao Nagrada za životno djelo. Nagradu mogu dobiti pojedinci, tvrtke i/ili ustanove i/ili udruge (Godišnja nagrada Anton Štifanić) te pojedinac za životno djelo (Nagrada za životno djelo).

Hrvatska turistička zajednica dodijeliti će u 2018. za 2017. godinu Hrvatsku turističku nagradu kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske.

Krajnji rok podnošenja kandidatura do 31. kolovoza 2018. godine. Prijavu izvršite OVDJE

Logo I