Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1009

Lokalna akcijska grupa LAG 5

Edukacija "Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani"

U okviru programa Mediteranskog sajma, Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i ŽK Dubrovnik, u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, organiziraju edukaciju "Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani".

Predavanje će održati Sanja Kolarić Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprava za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede.

Smatrajući kako informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača,Europska komisija Uredbom br. 1169/2011, uvela je obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani. Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016. Međutim, da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani.

Cilj ove edukacije je pojasniti obaveze subjektima u poslovanju s hranom u skladu s novom Uredbom Europske komisije. Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a po završetku svi sudionici dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do 14. ožujka, slanjem popunjene prijavnice, koju dostavljam u prilogu, na elektroničku adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na faks: 020/312-096.

Logo I