Lokalna akcijska grupa LAG 5

Susret LAG-a 5 s predsjednikom Otočnog sabora Denisom Barićem

U srijedu, 19. studenog 2014., predstavnici LAG-a 5 su se u Zadru sastali sa predsjednikom Otočnog sabora, Denisom Barićem, gdje su diskutirali o mogućnostima suradnje i zajedničkog djelovanja. Vrlo brzo pronađeno je puno zajedničkih točaka, ali i slična problematika koja bi se zajednički nastojala riješiti.

Više...

Održan panel '' EU fondovi u službi razvoja poljoprivrede i ruralne ekonomije'' s predstavnicima javnog, gospodarskog i bankarskog sektora

U organizaciji Poslijediplomskog specijalističkog studija Poslovno upravljanje u agrobiznisu MBA i Hrvatskog agroekonomskog društva, 25. studenog 2014. godine, s početkom u 17 sati u prostorijama Agronomskog fakulteta u Zagrebu održan je Panel na temu EU fondovi u službi razvoja poljoprivrede i ruralne ekonomije na kojemu je prisustvovala tajnica LAG-a 5 ne bi li s predstavnicima bankarskog sektora te poljoprivrednicima iz ostatka Hrvatske razmijenila iskustva, ali i podijelila probleme vezane za provedbu IPARD-a.

Više...

LAG 5 na I. kongresu odgovornog i održivog turizma

U utorak 25. studenog LAG 5 sudjelovao je na I. kongresu o odgovornom i održivom turizmu u sklopu projekta Neodoljiva Hrvatska ne bi li se što kvalitetnije umrežio s domaćim stručnjacima na području zelenog turizma.  Svrha kongresa  bilo je umrežavanje u svrhu što kvalitetnijeg vrednovanja ekoloških vrijednosti Hrvatske temeljenih na tradicijsko-kulturnim obilježjima, uz očuvanje nacionalnih prirodnih dobara i uvjeta za razvoj zdravog turističkog proizvoda.

Više...

Osnovan inicijalni odbor južnodalmatinskih LAG-ova ''Agro Silva Dalmacija''

Na inicijativu LAG-a 5 i Mediteranskog instituta Sveučilišta u Montpellieru (Chieam Monptellier) održan je 29. listopada na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu  pripremni sastanak s predstavnicima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, LAG-a Cetinska krajina, LAG-a Škoji, LAG-a Mareta, te predstavnicima  Chieam Monptellier u svrhu osnivanja klastera za zajedničku prijavu hrvatskih partnera na natječaja u sklopu programa Horizont 2020 ''Inovative, Sustainable and inclusive Bioeconomy''.

Više...

LAG 5 na nacionalnoj konferenciji o programu URBACT III

U ponedjeljak 24.11. održana je nacionalna konferencija o programu URBACT III na kojem je sudjelovala tajnica LAG-a 5 Marija Roglić. Na konferenciji je predstavljen program Europske unije URBACT III - povezuje gradove cijele Europe - i to tako da najmanje tri grada izrade strategiju svojih gorućih problema, kandidiraju se na natječaj, i eventualno dobije novac iz fondova.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I