Lokalna akcijska grupa LAG 5

Poziv za mlade hrvatske umjetnike u sklopu "Erasmus + youth exchangea"

 Poziv za mlade hrvatske umjetnike na umjetnički kamp u sklopu Erasmus + youth echangea od 28. kolovoza 2018. godine do 7. rujna 2018. godine u Lovincu (https://goo.gl/maps/) na permakulturnoj farmi Centra za kreativna rješenja.

Poziv je za 8 umjetnika/ca između 18 i 30 godina koji su zainteresirani ili se bave temama odnosa prirode, okoliša, ekologije i umjetnosti.

Tijekom kampa , raditi će se radionice, diskusije i prezentacije te grupni i samostalni rad koji će umjetnicima omogućiti bolji uvid u tematiku samo održivosti, off-grid života i permakulture u vezi s umjetničkim izražajem.

Krajem kampa se organizira  zajednička izložba radova koji mogu varirati u svojem izričaju, no prednost se daje radovima  koji dokumentiraju umjetničko izražavanje o danim temama.

Na kampu sudjeluje 16 mladih umjetnika, 8 iz Hrvatske i 8 iz Njemačke.

Smještaj je u šatorima, u Robinzonskom tipu kampa, na permakulturnom imanju. Struja je iz obnovljivih izvora, hranu sudionici pripremaju sami u vanjskoj kuhinji ili na otvorenoj vatri. Tijekom kampa organiziran je posjet nacionalnom parku Paklenica.

Participacija (uključuje smještaj, prehranu i prijevoz) je 250 kuna. Stručni žiri će iz prijava odabrati 3 ideje koje će u potpunosti financirati.

Kamp organizira udruga UKE (www.uke.hr) kao dio programa Multimedijalnog kampa i razmjene mladih pod nazivom Possible Futures for Creative Youth. Financiran je kroz Ministarstvo kulture, Erasmus+program i Zakladu Kultura nova.

 

Svi zainteresirani mogu ispuniti prijavnice do 05. kolovoza 2018. godine: https://goo.gl/forms/

Za sva pitanja javite se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Lana Novosel

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mob: +385915951178  

 

 

Više...

HTZ otvorila prijave za godišnje nagrade

Hrvatska turistička zajednica svake godine organizira dodjelu Hrvatske turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo.

Više...

APPRRR organizira regionalne radionice o financijskim instrumentima PRR RH 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ruralni razvoj, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), organizira šest radionica s ciljem predstavljanja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.: Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i Investicijski krediti za ruralni razvoj.

Više...

Predavanje ZERO WASTE (koncept bez otpada)

Svjetski poznata osnivačica koncepta "ZERO WASTE" (koncept bez otpada), stručnjakinja Bea Johnson održat će predavanje u subotu 30. lipnja 2018. godine s početkom u 18:00 sati u amfiteatru na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Logo I